Kategória: jatek

Mi mindenre terjed ki a magyar falu program 2021 felújítási lehetősége?

Pár évtizeddel ezelőtt számos olyan játszótér volt a különböző parkokban, melyek pácolt fából készültek vagy betonból, fémből. Bár ezeknek az anyagoknak egy része tartós és időtálló, de sokukon mégis komoly károkat okozott az idő. Épp ennek okán érdemes a különféle intézmények vezetőinek, illetve az önkormányzatok megbízottjainak részt vennie a magyar falu program 2021-ben, melynek keretein belül pályázhatnak 5 millió forint értékű játszótereket érintő támogatásra. A magyar falu program 2021 pályázat keretein belül óvodai és közterületi játszóterek modernizálására, részleges felújítására és felépítésére van lehetőség. A közterületi játszóterek esetében a magyar falu program 2021 keretein belül olyan lehetőségeink vannak, mint kerékpártárolók kihelyezése, kerítés építése- javítása, zöldterület fejlesztése, ivókút építése, új burkolatok kialakítása, kültéri játszóeszköz és berendezés fejlesztése. Az óvodai játszóterek esetében pedig kültéri játszóeszközök és berendezési elemek fejlesztésére van lehetőség, illetve kültéri tárolók kialakítására és felújítására. Ezekkel a fejlesztésekkel, amelyek a 2021-es magyar falu programból adódnak, egyrészt modern, készségfejlesztő játékok kihelyezésére van lehetőség, ezen felül pedig a meglévő, már romlásnak indult játszótéri anyagok cserélésére is alkalmunk nyílik. Az új játszótéri eszközök fémötvözetből és műanyagból készülnek, melyek a korábbi fa játékoknál minőségibbek, legalább olyan tartósak, mint a korábbi beton és fémeszközök voltak, viszont lekerekített élekkel készültek, így sokkal biztonságosabbak.

Milyen egy igazán jó mászóka?

Gyerekként bármivel el tudtunk játszani, a legjobban azt szerettük, ha a fantáziánkat használhattuk, akár két bottal és pár kaviccsal is kiválóan el tudtunk szórakozni. Aztán idővel egyre jobban fejlődtek a különböző játszótéri eszközök, kezdetben láthattunk beton játszótereket, ahol jóformán minden rücskös betonból volt öntve, voltak fa játszóterek, és olyanok is, ahol már-már rozsdás, büdös, fém színű játszóeszközök voltak. Ma pedig már acél és műanyag játszóterek vannak, melyek különleges modern kialakítású játékokat tartalmaznak. A hinták, csúszdák, mászókák mind ebből a jóval tartósabb és időtállóbb anyagból készülnek. A mászóka kínálatban olyan többelemes szerkezeteket találhatunk, mint amilyenek a 3D-s alakzatban álló mászóka komplexumok, vagy pedig a várak, amelyeknek különböző csimpaszkodó, mászó elemei vannak. Amit viszont a leginkább szeretni szoktak napjainkban - felnőttek és gyerekek egyaránt, csak különböző méretben, az a mászókafal. Az ilyen egyedi mászókákon színes mászóköveket helyeznek el, ezeken kell felkapaszkodni a sziklamászónak. A felnőtteknek szánt mászóka egy jóval magasabb többméteres falból áll, melyen többé kevésbé ugyanazok a szókövek helyezkednek el, csak itt a biztonság kedvéért már van az embereken heveder is. A gyerekeknek szánt falak nem ilyen magasak, itt maximum másfél méteres magasságokkal lehet számolni.

Vásásrolja meg a szórakozását online.

A Videojátékbolt.hu a Budapesten található számos videojátékboltunk internetes felülete - ahol olyan játékkülönlegességeket és újdonságokat forgalmazunk, melyek a legtöbb gamert foglalkoztatják, és ami a kezdő játékosok kedvét is meghozza ahhoz, hogy szenvedélyes videojátékossá váljon. Célunk, hogy mindenkinek azt kínáljuk, amire a legjobban vágyik, azoknak is, akiknek még nincs konkrét elképzelése, kialakult képe arról, hogy mire van szüksége. Ezen okból honlapunkat részletes információkkal láttuk el, minden felületén: a videojátékbolt.hu oldalain minden információt megtalál, amit a konzolokról, illetve a játékokról tudni érdemes. Üzleteinkben pedig személyesen nyújtunk segítséget kezdőknek és haladóknak egyaránt.