Mi mindenre terjed ki a magyar falu program 2021 felújítási lehetősége?

Pár évtizeddel ezelőtt számos olyan játszótér volt a különböző parkokban, melyek pácolt fából készültek vagy betonból, fémből. Bár ezeknek az anyagoknak egy része tartós és időtálló, de sokukon mégis komoly károkat okozott az idő. Épp ennek okán érdemes a különféle intézmények vezetőinek, illetve az önkormányzatok megbízottjainak részt vennie a magyar falu program 2021-ben, melynek keretein belül pályázhatnak 5 millió forint értékű játszótereket érintő támogatásra.

A magyar falu program 2021 pályázat keretein belül óvodai és közterületi játszóterek modernizálására, részleges felújítására és felépítésére van lehetőség. A közterületi játszóterek esetében a magyar falu program 2021 keretein belül olyan lehetőségeink vannak, mint kerékpártárolók kihelyezése, kerítés építése- javítása, zöldterület fejlesztése, ivókút építése, új burkolatok kialakítása, kültéri játszóeszköz és berendezés fejlesztése. Az óvodai játszóterek esetében pedig kültéri játszóeszközök és berendezési elemek fejlesztésére van lehetőség, illetve kültéri tárolók kialakítására és felújítására.

Ezekkel a fejlesztésekkel, amelyek a 2021-es magyar falu programból adódnak, egyrészt modern, készségfejlesztő játékok kihelyezésére van lehetőség, ezen felül pedig a meglévő, már romlásnak indult játszótéri anyagok cserélésére is alkalmunk nyílik. Az új játszótéri eszközök fémötvözetből és műanyagból készülnek, melyek a korábbi fa játékoknál minőségibbek, legalább olyan tartósak, mint a korábbi beton és fémeszközök voltak, viszont lekerekített élekkel készültek, így sokkal biztonságosabbak.